Food-trucki na głogowskiej Marinie- trwa festiwal Smaków Świata i Regionu

0
1846

Dania z rozmaitych zakątków świata, unoszące się w powietrzu piękne zapachy i długie kolejki łasuchów, degustujących swoje ulubione przysmaki. Wielbicieli dobrej kuchni w Głogowie nie brakuje, Festiwal Smaków Świata i Regionu przyciągnął na głogowską Marinę prawdziwe tłumy…

 

 

Gigantyczne hamburgery, oryginalne hot-dogi, fast-food w wersji wegańskiej, francuskie przysmaki oraz tradycyjne kebaby. Jest w czym wybierać, nie brakuje również słodkości.

A na najmłodszych czekają dmuchane atrakcje…

 

 

 

Przyszliśmy na te słynne hamburgery. No i nie zawiedliśmy się, pycha — mówi Pan Jacek.

Dobre mięso, duża buła i odpowiednio dobrane dodatki- wszystko, co powinien mieć dobry hamburger — dodaje Pan Tomek.

Fajnie, że jest taki duży wybór. Mąż skosztował kuchni meksykańskiej, a ja z dziećmi zajadmy słodkie paluchy — mówi głogowianka i dodaje— Wcześniej food- track kojarzył mi się z jedzeniem nie najwyższych lotów, przygotowywanym w pośpiechu, niezbyt smacznym.Jestem tym bardziej mile zaskoczona. Jest kuchnia wegańska i francuska, a i te topowe, tradycyjne fast- foody wydają się lepsze, zdrowsze. Ładnie wyglądają i widać, że są robione z dobrych gatunkowo składników. Mięso jest 100% mięsem, a nie mieszaniną dziwnych składników.

To dzisiaj nasz obiad. Przyszliśmy skosztować czegoś nowego, ale nie wiedzieliśmy, że będą też atrakcje dla dzieci. Podwójna radość. Mąż się zajada, a dzieciaki szaleją — mówi Pani Ola.

 

 

Kuchnie na kółkach serwują nietuzinkowe jedzenie, które powinno zadowolić podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Te potrawy nie tylko wyśmienicie smakują, ale i pięknie wyglądają.

A dla wszystkich głogowian mamy dobrą wiadomość- rozpieszczać podniebienie będziemy także w niedzielę.

Festiwal Smaków Świata I Regionu 28 i 29 kwietnia, Marina Głogów.